Bu içeriğimde bebeklerde ateş düşürme yolları konusuna değineceğim. Bebekler, şüphesiz bizlerin en değerli varlıklarıdır. Onların sağlıkları hepimiz için son derece önemlidir.

Bebeklerde rahatsızlıklar, genel olarak ateş ile kendini gösterir. Ancak bildiğimiz üzere oldukça yüksek şekilde çıkan ateş bebeğin hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenden dolayı evde kendi kendimize ateş düşürme yöntemlerini öğrenmeli ve uygulamalıyız. Çünkü bu hayatımız boyunca lazım olan bir bilgi olacaktır.

Bebeklerde Başlıca  Ateş Düşürme Yolları Nelerdir?

Bebeklerde Ateş Düşürme Yolları
Bebeklerde Ateş Düşürme Yolları
  • Ateş gözlemlenen bebeklerde titreme normal karşılaşılan bir durumdur. Böyle bir durumlarda bebeğin üzerine daha kalın şeyler giydirmek veya örtmek bebeğin ateşinin daha çok yükselmesine neden olur. Bu nedenden dolayı, bebeğe daha ince ve bol kıyafetlerin giydirilmesi gerekir. Böyle bir durumda bebek ince bir çarşafa veya havluya da sarılabilir.
  • Ilık bir duş, ateşi çıkan bebek için oldukça iyi bir yöntemdir. Ilık bir küvette bebekler yaklaşık on beş veya yirmi dakika kadar durdurulması gerekir. Aynı zamanda arkaya doğru yatırılması lazım. Bebeğin başından aşağıya su dökülmemelidir. Islak bir bezin veya havlunun bebeğin üzerinde gezdirilmesi gerekir.
  • Bebeklerde yüksek ateş sonucu bol sıvı tüketilmesi son derece önemlidir. Aynı zamanda yenilen yemeklerin daha çabuk sindirilen türden ve az yağlı olması gerekir. Ateşi olan bebeğin bulunduğu ortam ise yirmi iki derecede tutulması da önemlidir.
  • Bebeklerde ateş düşürmek için asla doktor izni olmadan ilaç kullanılmaması lazım. Bebeğin ateşi, otuz dokuz derece üzerine çıktı ise doktordan izin alarak ilaç verilebilir.

Hangi Durumlarda Doktora Gitmek Gerekir?

Hangi Durumlarda Doktora Gitmek Gerekir
Hangi Durumlarda Doktora Gitmek Gerekir

Ateşle birlikte seyreden; kusma, ishal, iştahsızlık ve halsizlik gibi durumlarda vakit kaybedilmeden bir doktor ile iletişime geçilmesi faydalı olacaktır.  Eğer gerekiyor ise doktor kontrolü altında ilaç kullanmaya başlanmalıdır. Doktora danışmadan asla ilaç vermemeye özen gösterilmelidir.

Bununla birlikte bebeğin ateşlendiği vakitte ateşin düşmesi için uygulanan yöntemler bir işe yaramıyor ve bu ateş üçüncü günde devam etmekte ise mutlaka bir hekime gidilmelidir. Bebeklerde kırk derece üstünde bulunan ateşler tehlikeli bir durum alabilir. Üç aydan büyük olan bebeklerde ateş otuz sekiz veya otuz dokuz derece ise evde ateş düşürme yöntemleri yapılabilir.

Böylece Bebeklerde Ateş Düşürme Yolları konusuna değinmiş olduk. Daha fazlası için takipte kalmayı unutmayın!

Author

Pek az özelliği olan melankoli ve süper kahramanlığa eğilimli bir adam.

1 Comment

  1. Ben de bu durumda 37`ye kadar normal görüp bir süre daha bekliyorum. Çünkü çocuğun ateşe de ihityacı var. Ama 38 ve sonrasında hiç bir şekilde durmayıp, biraz müdahale ile direkt olarak doktora gidiyorum.

Fikirlerinizi Merak Ediyoruz