Süper kahramanınız Enes geldi. İşinizi çok çok kolaylaştıracağını düşündüğüm bir konuyu ele alacağım. Ne de olsa süperim değil mi… Her neyse uzatma faslına geçmeden konuya gireyim ben en iyisi 🙂
Bildiğiniz üzere ‘’speech to text’’ yani konuşmadan yazıya anlamına gelen sistemi geçmiş zamanlarda sadece bilgisayar üzerinde kullanabiliyorduk. Geçen süreç içerisinde ise sesi yazıya çeviren birçok uygulamanın mevcut olmasıyla birlikte işimizi bir hayli kolaylaştırıyor. Şu an mobil ile uyumlu sürümleri kullanılabilir durumda. Örneğin; yabancı dilde bir şarkıyı çevirmek istediğimizde yahut da yabancı dil bir kitabı çevirmek istediğimizde bu uygulamalardan bir tanesi ile işimizi oldukça pratik bir şekilde ve zamandan tasarruf ederek halletmiş oluruz. Gelin bu mükemmel uygulamalara birlikte göz atalım.
1)Google Keyboard
Adından da anladığımız üzere Google’ın programlamış olduğu bir uygulama. Ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulmuş. Ses kayıtlarını yazıya çevirme konusunda da gayet başarılı olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Google translate ile orantılı bir şekilde ilerleyen yazılıma sahip. Bu da yaklaşık 60 farklı dilde çeviri yapabileceği anlamına geliyor.
2)Just Press Record
Bir diğer sesi yazıya çevirme uygulaması ise Just Press Record. Oldukça kullanışlı bir uygulama. Kayıt yapma, çeviri ve cihazlar arasında senkronizasyonu da mevcut. Bu kadar güzel bir uygulama bedava olur mu, asla. İOS kullanıcılarına sunulan bu programın şu an App Store’daki fiyatı 47 TL civarlarında seyrediyor. Hiç kullanmadım ancak adını fazlasıyla duyduğum ve çok övülen bir uygulama açıkçası. Deneme fırsatım olsa kesinlikle tereddüt etmeden denerim. Çünkü; 47 TL gibi cüzi bir fiyat ile çok önemli işlerimizde imzasını bulunduruyor.
3)Transcribe
Bu sesi yazıya çevirme uygulamalarından olan Transcribe ise 5 üzerinden 4,3 puan almış bulunuyor. Üstelik Transcribe sadece sesi yazıya dönüştürmekle kalmıyor, video içeriklerini de derleyebiliyor. Tek tuş ile ses kaydını yapıyor. Ancak bu uygulamanın Google Play Store’de bulunmadığını söylemeliyim.
4)Speechnotes
İndirme sayısı 1 milyonu geçen bu uygulama, aynı zamanda internet sitesinde de hizmet veriyor. Speechnotes, sadece Android kullanıcılarına sunuluyor. Google’ın ses tanıma özelliğinden esinlenilerek yazılan bu program ücretsiz sürümüne ek olarak Premium sürümünü de kullanıcılarına sunuyor. Tabii Google ile eş değer çalışması, kalitesini bir hayli arttırıyor. Bu da bir gerçek.
Bir öğrenci ya da bir iş insanı olmanız inanın hiç fark etmiyor. Bu listedeki uygulamalar her yaş grubunun işine yarayacağını düşündüğüm ve işlerini kolaylaştırmalarında da yardımcı olacağını düşündüğüm bir liste oldu.
Dilerim ki işinize az da olsa yarar.
5 Yorum
sesi yazıya çeviren birçok uygulama bende denedim, içlerinde en başarılı bulduğum Transcribe uygulaması oldu, detaylı bilgilendirme için teşekkürler.
iphone kullanıcıları bu konuda şanslı klavye de ses ile yazma özelliği mevcut hızlı bir şekilde yazıyı yazabiliyorum makaleniz anlaşılır ve anlatım bakımından faydalı olmuş ellerinize sağlık
Google Keyboard daha kullanışlı geliyor diğerlerinden bana göre.
Makale yazarken özellikle çok başarılı olacağını düşündüğüm bir uygulama türü. Aslında bir videoyu bağlayıp bunu söze dönüştüren bir uygulama yapılsa süper olur. Paylaşım için teşekkürler.
Sesi yazıya çeviren uygulamalar konusunda hazırlamış olduğunuz bu rehber için size teşekkür ederiz Enes bey. Sesi yazıya çevirme konusu, hayatımızı kolaylaştırmak adına çok önemli bir değer taşıyor.